Septiķis ar drenāžu

septiķis ar drenāžu

Kanalizāciju septiķi ir paredzēti notekūdeņu attīrīšanai. Visi septiķi tiek izgatavoti pēc standartiem, kuri tiek pārbaudīti laboratorijā un katram septiķim tiek izsniegts sertifikāts. Šāds risinājums ir ļoti labs, ja vēlaties ietaupīt naudu.


Kanalizācijas septiķu izvēle pēc kritērijiem


kanalizācijas septiķa izvēle

Tilpums tiek izvēlēts zinot to, cik cilvēki lietos dzīvos konkrētajā objektā. Piemēram, Pirtij līdz četriem cilvēkiem rekomendē uzstādīt 1000 litru septiķi ar drenāžu. Protams, jo lielāks objektsu n vairāk cilvēku, kuri lietos šo iekārtu, jo lielāks septiķa tilpums. Piemēram, dzīvojamai mājai līdz sešiem cilvēkiem, rekomendē uzstādīt 4000 litru septiķi.


Kanalizācijas sistēmas darbības principi

Septiķis sastāv no diviem vai trijiem kambariem, kuros notiek notekūdeņu attīrīšanas process. Septiķa tilpums tiek aprēķināts, lai tajā ūdens uzturētos maksimāli trīs dienas. Notekūdeņu smagās frakcijas nosēžas, bet vieglās uzpeld. Notiek gan pūšanās, gan rūgšanas process, taču nekādas smakas no iekārtas netiek izvadītas, jo iekārtai ir izveidota specializēta ventilācijas sistēma. Attīrītais ūdens nonāk drenāžā.

kanalizācijas sistēma


Šādas kanalizāciju sistēmas privātmājām pēdējā laikā ir ļoti iecienītas, ja nav iespējams pieslēgties pie centrālās kanalizāciju sistēmas. Tā ir ļoti laba alternatīva, kura neizmaksā pārāk dārgi. Sistēmas apkalpošana nav pārāk bieža. 


Ūdens attīrīšanas iekārtas ir moderns mūsdienīgs privātmāju risinājums priekš personīgās kanalizāciju sistēmas. Garantija šādam iekārtām ir vairāki gadi. Citas firmas piedāvā līdz 10 gadiem garantiju. Šādas iekārtas nerada piesārņojumu apkārtējai videi un tās ir videi draudzīgas.

Ja ir velēšanās uzzināt nedaudz vairāk par izbūves procesiem un izmaksām, tad to variet izlasīt sadaļā kanalizācijas izbūve

Vai zināji kādas ir bioloģiskās kanalizācijas priekšrocības ?