Kanalizācijas izbūves shēma

kanalizācijas izbūves shēma

Augstāk ir pievienots attēls, kurā ir redzama kanalizācijas izbūves shēma. Kā redzams shēmā, tad visi kanalizācijas ūdeņi tiek novadīti uz lietus ūdeņu kanalizācijas aku. Mājai lietus ūdens tiek novadīts pa caurulēm uz leju, kurš tālāk plūst pa kanalizācijas sistēmu, kura aizved uz lietus ūdeņu aku. Uz šo pašu aku tiek novadīti arī citi ūdeņi, kā piemēram, laistīšanas vai krāna ūdens. Arī kanalizācija no tualetes ir iespējams aizvadīt uz šo pašu aku. Akas izmērs un tvertne ir atkarīga no tā, cik cilvēki dzīvo konkrētajā mājā un cik bieži tie tur uzturas. Ja māja tiek apdzīvota cauru gadu un tajā dzīvo ģimene, tad noteikti vajadzētu meklēt lielāka izmēra tvertnes, kuras kalpos ilgākam laikam un retāk būs jāapkalpo jeb jāsauc tīrīšanas mašīnas, kas šos ūdeņus izsūknēs. Apkalpošanas izmaksas nav pārāk dārgas ņemot vēra, ka tas nav jādara pārāk bieži. Parasti šādi pakalpojumi ir nepieciešami ne vairāk kā reizi pa trijiem gadiem. Taču, protams, tas viss ir atkarīgs no izvēlētiem tvertnes izmēriem.

To kādu tvertnes izmēru izvēlēties noteikti ieteiks kāds no speciālistiem, kurš izbūvēs Jums kanalizācijas sistēmu, Šī shēma ir diezgan paveca, taču domāju, ka joprojām to izmanto daudzos privātmāju kompleksos. Manuprāt, priekš privātmājas šī izbūves shēma ir pietiekami laba un to var izmantot.

Kanalizācijas izbūves shēmas izveide nav no tiem darbiem, kuri ir paveicami ļoti ātri, ir nepieciešams visu kārtīgi saplānot un izveidot shēmu, lai vēlāk nevajadzētu risināt problēmas, kuras iepriekš nebija paredzētas. Šādu shēmas veidošanu noteikti vajadzētu uzticēt speciālistiem, kuri šo darbu pārzin un kuriem ir liela pieredze. Uz šāda tipa darbiem noteikti nav vērts taupīt naudu, jo tas tiek darīts vienu reizi, taču paredzēts ilgam periodam, kā rezultātā uz kopējā fona izmaksas nemaz nesanāk tik lielas, ja to parēķina ilgtermiņā.